Integration til EASY
Her finder du tekniske vejledninger til, hvordan I sætter jeres systemer op for at kunne anvende integrationsløsningen til EASY.
Til EASY-integrator
Dansk Branchekode Klassifikationssystem
Den 1. januar 2025 opdateres Dansk Branchekode klassifikationssystem med nye branchekoder kaldet db25.
Det betyder, at jeres EASY Integration skal sende de nye branchekoder (db25) efter den 31.12.2024 i forbindelse med oprettelse af nye anmeldelser, og at I via EASY Integrationen efter den 31.12.2024 kan modtage anmeldelser med data om branchekoder, hvor disse kan indeholde de nye branchekoder (db25) eller eksisterende branchekoder (db07).
Lov om arbejdsskade
Vi i AES, ønsker at informere om effekten af den kommende lovændring af Lov om arbejdsskade, lov om det selvejende institution Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og lov om erstatningsansvar – Lov 22, vedtaget d. 17. december 2020. Ændringerne kommer til at træde i kraft d. 1. juli 2022.
På Folketingets hjemmeside kan du/I læse mere om det konkrete lovforslag som vedtaget. I relation til Jeres område, er det følgende uddrag, vi kommer til at arbejde med: ”Desuden indføres nye fælles anmeldekriterier med afsæt i arbejdsmiljølovens nuværende fraværskriterium og arbejdsskadesikringslovens kriterium om ulykker med erstatningsberettigede følger” (dette er taget fra resume af lovforslaget på Folketingets hjemmeside).
Konkret for tilslutningen til EASY I forbindelse med opfyldelse af Lov 22 vil der i EASY blive indført regler, der sikrer, at de registrerede anmeldelser opfylder lovgivningen. Det betyder, at I ved oprettelse af anmeldelser via integrationsløsningen skal sikre at:
Der er påsat forsikringsselskab, hvis tilskadekommen er uarbejdsdygtig mere end 1 dag
Der er taget aktivt stilling til om der skal sendes til forsikringsselskab, hvis der er under 1 dages uarbejdsdygtighed
Det vil også betyde, at hvis der er behov for at anvende en kode 99, hvor man ikke har kendskab til, hvor lang tids uarbejdsdygtighed, der forventes at være, vil være mulighed for at aktivt tage stilling, om der skal sendes til forsikringsselskabet. Det bemærkes, at AES og Arbejdstilsynet opfordrer til, at denne kode kun benyttes i meget begrænset omfang, og når det er strengt nødvendigt, idet anmelder i medfør af loven har pligt til at sende oplysningen til forsikringsselskabet, hvis en tilskadekommen er uarbejdsdygtig i mere end 1 dag.
EASY, samt dokumentation af ændringen, forventes at blive ændret i foråret frem mod ikrafttræden af Lov 22.
Helt konkret vil der blive implementeret følgende nye fejlhåndteringer i EASY-integrationsløsningen i metoden OpretAnmeldelse.
Der udstilles fire webservices:
ArbejdsskadeAnmeldelse
ArbejdsskadeVedhaeftning
ArbejdsskadeReplika
ArbejdsskadeKlassifikation
Dokumentation for webservices
Beskrivelse af de fire webservices (PDF) Easy klassifikationer (XLSM) EASY klassifikations vejledning (PDF) Mapning mellem gamle og nye klassifikationer (XLSX)De indeholdte typer i WSDL’erne overholder OIOXML-standarden.
Arbejdsskadeanmeldelse (ZIP) Arbejdsskade replika (ZIP) Arbejdsskadeklassifikation (ZIP) Arbejdsskadevedhæftning (ZIP)Nedenstående dokument beskriver hvilke oplysninger en anmeldelse skal indeholde.
Arbejdsskade anmeldelse minimumskald (PDF)Webservice kald
Kald direkte eller i et fuldmagtssetup.
Webservice kald - Direkte eller i et fuldmagtssetup (PDF)Tekniske specifikationer
Tekniske specifikationer som er nødvendige for, at I kan sætte jeres systemer op til at anvende webservicen.
ATP WS Provider Profile (PDF)Tilslutningsaftale
Underskriv en tilslutningsaftale, for at kunne anvende de fire webservice.
Til tilslutningsaftalen, hører et teknisk bilag, hvor I skal oplyse kontaktoplysninger, hvilke IP-Adresser I vil kalde fra samt hvilket OCES3-certifikat, I identificerer jer med.
Tilslutningsaftale for EASY (PDF)Erhvervsfuldmagt (3. partsadgang)
Skal en anden virksomhed kunne se, oprette og hente arbejdsskader på virksomhedens vegne, skal I give en erhvervsfuldmagt. Der er to typer af erhvervsfuldmagter, én for virksomheder, der anmelder arbejdsskader, og én for forsikringsselskaber, der henter anmeldelser
Fuldmagtsgiver skal have en MitID for at oprette en fuldmagt.
Sådan giver du erhvervsfuldmagt til EASY webservices - for virksomheder (PDF) Sådan giver du erhvervsfuldmagt til EASY webservices - for forsikringsselsskaber (PDF) Test fuldmagtsflow (XLSX)Kontakt
Har du nogle spørgsmål vedr. integration til EASY så skriv til
Mail: easyint@atp.dk
I har mulighed for at kalde direkte eller i et fuldmagtsetup. Dette dokument beskriver de to muligheder:
Webservice kald - Direkte eller i et fuldmagtssetup (PDF)I følgende dokument kan I se de tekniske specifikationer som er nødvendige for, at I kan sætte jeres systemer op for at anvende webservicen.
ATP WS Provider Profile (PDF)For at kunne anvende de fire webservice, skal I udfylde og underskrive en tilslutningsaftale.
Til tilslutningsaftalen hører et teknisk bilag, hvori I skal oplyse kontaktoplysninger, hvilke IP-Adresser I vil kalde fra samt hvilket OCES3-certifikat, I identificerer jer med.
Tilslutningsaftale for EASY (PDF)Det er muligt for jeres virksomhed at give en erhvervsfuldmagt til en anden virksomhed, så denne kan se, oprette og hente arbejdsskader på virksomhedens vegne. Der er to typer af erhvervsfuldmagter, én for virksomheder, der anmelder arbejdsskader, og én for forsikringsselskaber, der henter anmeldelser
Fuldmagtsgiver skal have MitID for at oprette en fuldmagt på Virk.dk. Se vejledningerne nedenfor:
Sådan giver du erhvervsfuldmagt til EASY webservices - for virksomheder (PDF) Sådan giver du erhvervsfuldmagt til EASY webservices - for forsikringsselsskaber (PDF) Test fuldmagtsflow (XLSX)Kontakt
Al henvendelse bedes rettet til easyint@atp.dk