Gå direkte til indhold

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB)

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB)

Nye tilskud til kommuner og regioner

I december 2020 får I automatisk op til tre nye engangstilskud, hvis I har elever ansat, der opfylder kriterierne.

To af tilskuddene er målrettet SOSU-elever. Det sidste tilskud er målrettet elever, som I har indgået nye uddannelsesaftaler med fra 1. maj 2020 til 31. oktober 2020.

I får automatisk udbetalt jeres tilskud

I skal ikke søge om engangstilskuddene. De bliver udbetalt automatisk til jeres NemKonto i december 2020. Der er tre forskellige engangstilskud:

  • Tilskud for nye uddannelsesaftaler

  • Tilskud for nyledige

  • Tilskud for løn ved ferie.

I kan få et eller flere af tilskuddene afhængig af jeres uddannelsesaftaler.

Sådan beregner AUB tilskuddene

Nedenfor kan I læse mere om, hvordan AUB beregner tilskuddene og kriterierne for dem.

Tilskud for nye uddannelsesaftaler

AUB beregner tilskuddet ud fra, hvor mange uddannelsesaftaler I har indgået med elever med start mellem 1. maj og 31. oktober 2020.

Tilskud for nyledige

I får 10.000 kr. for hver elevaftale, som I har indgået med elever med start fra 1. maj til 31. oktober 2020. Det er et krav, at eleven var nyledig. Det betyder, at eleven har meldt sig ledig på jobnet.dk mellem 1. marts og 31. oktober 2020. Eleven skal desuden have været ledig, før uddannelsen er begyndt.

Tilskud for løn ved ferie

I får kompensation for udgifter til løn ved ferie for nye SOSU-elever. I får udbetalt kompensation for 7 ugers ferie, uanset hvor meget ferie, eleven har holdt. Det er et krav, at eleven har:

  • deltaget i et grundforløb på SOSU-hjælperuddannelsen eller SOSU-assistentuddannelsen fra 1. januar til 1. september 2020.

  • kvalificeret sig til uddannelsen fra 1. april til 1. september 2020 og opnået kvalifikationen i uddannelsesaftalens periode.

Opdateret 27.05.2021