Slutafregning og tilbagebetaling af kompensation

Erhvervsstyrelsen

Sådan foregår slutafregning

Hvis du har modtaget kompensation, skal du indberette til slutafregningen, så Erhvervsstyrelsen kan beregne det endelige kompensationsbeløb, du er berettiget til.

Slutafregning trin for trin

Da du søgte kompensation, gjorde du det på baggrund af de forventede forhold i kompensationsperioden som følge af coronavirus/covid-19. I slutafregningen skal du indberette dokumentation for de faktiske forhold i perioden. 

Indberet til slutafregningen

Har din virksomhed modtaget kompensation for den sidste halvdel af 2020 og senere, skal du indberette til slutafregningen, når din virksomhed får besked i Digital Post.

Der skal indberettes for lønkompensation, kompensation for faste omkostninger, kompensation for stedbundne faste omkostninger (light) og kompensation for tabt omsætning. 

Få overblik over din slutafregning

På Mit Virk kan du få et overblik over de ordninger og kompensationsperioder, du skal indberette til slutafregningen for.

Log ind på Mit Virk og klik på ’Afventer virksomhed’. Klik herefter på pilen under ’Vis mere’ for den periode, du ønsker at indberette for.

Få overblik på Mit Virk

Foreløbig opgørelse af kompensation

Når du har indberettet til slutafregningen for lønkompensation og kompensation for tabt omsætning, får du en foreløbig opgørelse af virksomhedens kompensation. I opgørelsen får du en indikation af, hvor meget kompensation, virksomheden er berettiget til.

Du vil ikke modtage en foreløbig opgørelse, hvis du indberetter til slutafregningen for kompensation for faste omkostninger.

Slutafregning af kompensation 

For hver ordning skal du indberette for alle perioder, virksomheden har modtaget kompensation, før vi kan beregne det endelige kompensationsbeløb, virksomheden er berettiget til. Når alle indberetninger for en ordning er færdigbehandlet, sender vi en slutopgørelse til virksomhedens digitale postkasse.  Det fremgår af slutopgørelsen, om du har modtaget den rette kompensation, skal tilbagebetale kompensation eller er berettiget til yderligere kompensation.

Manglende indberetning

Hvis du ikke indberetter oplysninger om de faktiske forhold i kompensationsperioden til tiden, vil du modtage et krav om at tilbagebetale den udbetalte kompensation. Erhvervsstyrelsen kontakter dig via virksomhedens digitale postkasse. Hvis du har modtaget kompensation som freelancer, sender vi brevet til din personlige digitale postkasse.

Perioder i slutafregningen

Herunder ser du hvilke ordninger og perioder, der skal indberettes til slutafregningen for. 

Tidligere perioder i slutafregningen

Virksomheder og freelancere, der har modtaget kompensation i første halvdel af 2020, har nu indberettet til slutafregningen. Det er ikke længere muligt at indberette for nedenstående perioder og ordninger, medmindre du har fået besked i Digital Post om, at du kan indberette efter frist. 

Herunder ser du tidligere ordninger og perioder i slutafregningen. 

Opdateret 01.03.2023