Tilskud til større og mindre iværksætterevents
Ansøgere kan søge om tilskud til større eller mindre iværksætterevents.
Større events forventes som minimum at kunne samle 500 deltagere. Eventet skal desuden have betydelig international deltagelse og promovere dansk iværksætteri og styrkepositioner, samt hjælper danske iværksættere med at skabe netværk til internationale aktører. Eventet skal arbejde med diversitet både ift. deltagere og oplægsholdere. Der kan søges om økonomisk medfinansiering fra puljen på mellem 250.000 kr. og 2.500.000 kr. Større events kan udelukkende søges af private aktører og er betinget af minimum 50 pct. egenfinansiering.
Mindre events forventes at sætte fokus på lokaleiværksættermiljøer mhp. at styrke deres forbundethed til landsdækkende aktører og ressourcer. Det er ikke et krav, men vil vægte positivt, hvis eventet desuden kan tiltrække internationale deltagere. Eventet bør arbejde med diversitet både ift. deltagere og oplægsholdere. Mindre events kan søge økonomisk medfinansiering fra puljen på mellem 50.000 kr. og 250.000 kr. Mindre events kan søges af både offentlige og private aktører, men er betinget af, at der som minimum er 50 pct. egenfinansiering, heraf minimum 30 pct. privat medfinansiering.
I skemaet skal ansøger angive om der søges til et større eller mindre event.
Tildelingskriterier
Alle ansøgninger bliver vurderet ud fra tre ligeligt vægtede kriterier. De to første kriterier er ens for små og store events, mens det sidste kriterie varierer.
Der bliver givet point fra 0 til 10 inden for hvert kriterie, hvorfor den højest mulige score er 30 point. For at komme i betragtning til et tilsagn om tilskud skal en projektansøgning opnå minimum 16 ud af 30 mulige point og minimum 40 pct. af det mulige antal point indenfor hvert kriterie.
- Ansøgers organisering og kompetencer
- Aktiviteternes komplementaritet
3a. Større events: Internationalt fokus
3b. Mindre events: Iværksætteri i hele Danmark
Kriterie 1: Ansøgers organisering og kompetencer
Aktiviteterne skal være forankret i en organisation, der er tilpasset projektets størrelse og faglige områder. Derudover skal den konkrete ledelse af aktiviteterne forestås af personer, der besidder de fornødne faglige kompetencer. Ansøgere skal beskrive organiseringen af aktiviteterne samt relevante erfaringer og kompetencer hos ledelse og andre nøglepersoner i forhold til de opgaver, som de pågældende personer varetager.
Kriterie 2: Aktiviteternes komplementaritet
Aktiviteterne skal være komplementære, dvs. kunne ses i sammenhæng med og som forstærkning af allerede eksisterende ordninger og initiativer uden at overlappe disse. Ansøgere skal redegøre for, hvordan aktiviteterne komplementerer øvrige relevante iværksætterevents rettet mod den pågældende målgruppe. Aktiviteterne skal også være komplementære ift. geografisk udbredelse af større og mindre iværksætterevents, og ansøger skal derfor redegøre for, at eventet finder sted i et område uden lignende events, der henvender sig til en tilsvarende målgruppe.
Således vægtes det positivt, hvis ansøger gennemfører aktiviteter/iværksætterevents udenfor de tre største byer i Danmark som led i at udvikle iværksættermiljøerne i hele Danmark.
Kriterie 3a: Større events: Internationalt fokus
Ansøgere til større events skal redegøre for, hvordan det ansøgte event forventes at få betydelig international deltagelse, tiltrække danske og udenlandske investorer samt promovere dansk iværksætteri og danske styrker over for udlandet. Desuden skal initiativet fremme diversitet i iværksættermiljøet.
Forventningen er, at der samlet set som minimum vil være 500 til eventet
Kriterie 3b: Mindre events: Iværksætteri i hele Danmark
Ansøgere til mindre events skal redegøre for, hvordan at det ansøgte event vil understøtte lokale iværksættermiljøer mhp. at styrke deres forbundethed til landsdækkende aktører og ressourcer. Det er ikke et krav, men vil vægte positivt, hvis eventet kan tiltrække internationale deltagere. Ansøger skal lægge en plan for, hvordan aktiviteterne bidrager til at understøtte en spirende iværksætterkultur, fx gennem netværksskabende aktiviteter og ved at synliggøre iværksætteri over for kommende og eksisterende iværksættere. Desuden bør initiativet fremme diversitet i iværksættermiljøet.
Fælles for kriterie 3a og 3b
Fælles for større og mindre events under kriterie 3 er, at ansøgerne skal beskrive aktiviteternes forventede output og effektskabelse på kort og lang sigt.
Effekten vil overordnet set måles på hhv. kvaliteten af aktiviteterne dvs. den forskel det gør for den enkelte iværksætter samt kvantiteten dvs. hvor mange iværksættere eventet når ud til. Effekter på kort sigt kan fx være at styrke netværksdannelse, der skaber stærkere relationer i iværksættermiljøet. I relation hertil kan en effekt være, at eventet giver mulighed for, at iværksættere kan mødes med fx investorer og kunder, der kan udvikle deres forretning. Effekter på lang sigt kan fx være at bringe mere kapital til økosystemet samt at skabe et attraktivt og diverst iværksættermiljø. Endvidere kigges der på, hvordan aktiviteterne bidrager til at opbygge en stærk iværksætterkultur inden for danske styrker.
Hvis tilskud søges til videreførelse af eksisterende aktiviteter, skal effekterne beskrives via konkrete erfaringer. Søges tilskud til nye aktiviteter, skal effekterne beskrives med begrundede formodninger.
Aktiviteter kan gennemføres i samarbejde med relevante offentlige aktører under hensyntagen til medfinansieringskravet. Det vægtes positivt, hvis der forelægger en plan for, hvordan at der fremadrettet vil indgå flere private aktører i medfinansieringen.