Gå direkte til indhold

Praktikplads-AUB

Praktikplads-AUB

Det danske arbejdsmarked mangler erhvervsuddannede inden for en række faggrupper. Praktikplads-AUB skal være med til at sikre, at der bliver oprettet flere lærepladser, så unge og voksne kan vælge en erhvervsuddannelse.

I er automatisk med i Praktikplads-AUB, hvis I året før har indberettet ATP-bidrag for mere end én fuldtidsansat erhvervsuddannet medarbejder. Hvert år i april får I jeres forskudsopgørelse, hvor I kan se, om I står til at få en udbetaling eller skal betale et bidrag.

Logo AUB

Selvbetjening

Se mål for elevpoint og aktuel status

I denne selvbetjening kan I som arbejdsgiver se jeres mål for elevpoint i Praktikplads-AUB, og om I står til at betale et bidrag til Praktikplads-AUB eller få et elevtilskud.

Genveje

Ændrede regler fra 2021

Praktikplads-AUB forenkles fra 2021, så I får et nyt elevtilskud, hvis I opfylder jeres mål for elevpoint. I skal stadig betale et bidrag, hvis I ikke når jeres mål. I får også stadig et mål for, hvor mange elever I skal ansætte.

Ændrede regler fra 2021

Betaling

I skal enten betale et bidrag eller have udbetalt penge fra Praktikplads-AUB. Det afhænger af, om I ansætter færre eller flere elever end jeres mål.

Betaling