Feriepenge

FerieKonto og Feriepengeinfo

Feriegarantiordning

Som feriegarantiordning skal I oplyse FerieKonto om, hvilke virksomheder I garanterer for.

Ind- og udmelding

Med den nye ferielov skal I som feriegarantiordning oplyse FerieKonto, når en virksomhed melder sig ind eller ud af jeres garanti.

I skal give FerieKonto besked senest en måned efter, der er sket ændringer i, hvem I garanterer for. Det kan I gøre enten via selvbetjeningen eller ved at bruge et excel-ark.

Excel-ark til ind- og udmeldelser

Hvis I som feriegarantiordning har mange opdateringer hver måned, kan I vælge at bruge nedenstående excel-ark.

Liste over ind- og udmeldelser - feriegaranti (XLSX)

I skal sende det udfyldte excel-ark til FerieKonto via Digital Post.

Send Digital Post til FerieKonto

Når en virksomhed går konkurs

Når en virksomhed er gået konkurs, er det jer som feriegarantiordning, der overtager udbetalerforpligtelsen. Fra og med ferieåret 2020 bliver den ansvarlige feriegarantiordning udpeget ud fra oplysningerne om, hvilke feriegarantiordninger, der dækker virksomheden.

Hvis der kun er registreret én feriegarantiordning for den konkursramte virksomhed, overfører Feriepengeinfo automatisk udbetalerforpligtelsen for alle restsaldi for de ferieår, som feriegarantiordningen dækker. Er der registreret to eller flere garantiordninger for den konkursramte virksomhed, skal hver feriegarantiordning via selvbetjeningen vælge den eller de lønmodtagere og ferieår, de ønsker at overtage udbetalerforpligtelsen på.

For optjeningsår 2019 og tidligere er det fortsat feriegarantiordningerne, der skal oplyse Feriepengeinfo, hvilke lønmodtagere de ønsker at overtage udbetalerforpligtelsen på.

Læs mere under ’Ændring af udbetaler’.

Opdateret 22.03.2022