Gå direkte til indhold

Barselsdagpenge

Udbetaling Danmark
Opdateret 17.09.2020

Nyheder fra Barselsdagpenge

Her kan du se de seneste nyheder inden for Barselsdagpenge

Covid-19 for arbejdsgivere

Covid-19: Hvis du har ansatte i sundheds-, social- og ældresektoren & dagtilbud 0-6 år

På grund af risiko for corona har Sundhedsstyrelsen fra 2. april 2020 indført særlige retningslinjer for gravide, der arbejder i sundheds-, social- og ældresektoren og i dagtilbud for børn op til 6 år. Hvis 1. fraværsdag er den 12. maj eller senere skal den gravide i sit arbejde også have tæt kontakt til patienter, borgere eller børn, fx ved behandlings-, pleje- eller omsorgsopgaver.

Som arbejdsgiver kan du få refusion fra 28. graviditetsuge (27+0), hvis medarbejderen ikke kan arbejde hjemmefra og derfor er fraværsmeldt. Du skal anmelde fraværet som ’Offentligt fastsatte bestemmelser’ under ’Oplysninger om årsag til fravær’.

Fraværet skal anmeldes på samme måde, som hvis medarbejderen er søfarende, pilot eller stewardesse.

Covid-19 for selvstændige

Covid-19: Hvis du arbejder i sundheds-, social- og ældresektoren eller dagtilbud 0-6 år

På grund af risiko for corona har Sundhedsstyrelsen fra 2. april 2020 indført særlige retningslinjer for gravide, der arbejder i sundheds-, social- og ældresektoren og i dagtilbud for børn op til 6 år. Hvis 1. fraværsdag er den 12. maj eller senere skal den gravide i sit arbejde også have tæt kontakt til patienter, borgere eller børn, fx ved behandlings-, pleje- eller omsorgsopgaver. Som selvstændig kan du få barselsdagpenge fra 28. graviditetsuge (27+0), hvis du arbejder indenfor de nævnte områder og ikke kan arbejde hjemmefra. Du skal anmelde fraværet som ’Sygeligt forløbende graviditet’ under ’Oplysninger om årsag til fravær’.