Spørgsmål og svar
Arrangørordningen gælder for arrangører af arrangementer med over 350 samtidige og fysisk tilstedeværende deltagere. Som arrangør skal du senest 5. marts 2020 have været registreret i det danske CVR-register. Du skal som arrangør også være hovedansvarlig for forberedelsen af arrangementet og dermed være økonomisk og juridisk ansvarlig for arrangementet. Hvis du derimod er leverandør eller kunstner til et arrangement, skal du søge ordningen for 'sæsonafhængig selvstændige eller kunstnere'.
Du er ikke omfattet af ordningen, hvis du:
er leverandør til et arrangement (dvs. at du ikke er hovedansvarlig for planlægningen af arrangementet)
er en offentlig institution
modtager offentlige tilskud, som udgør mere end 50 % af din virksomheds driftsudgifter.
Du kan ansøge om kompensation til at dække arrangementets underskud. Arrangørordningen dækker ikke forventet overskud/fortjeneste.
Arrangementets underskud beregnes i udgangspunktet som:
Arrangementets realiserede omkostninger fratrukket arrangementets realiserede indtægter = udbetalt kompensationsbeløb
Du har i ansøgningen pligt til at angive alle indtægter og omkostninger vedrørende arrangementet. Bemærk, at du som ansøger er forpligtet til at have nedbragt og tabsbegrænset alle omkostningerne for arrangementet i størst muligt omfang samt redegøre for din tabsbegrænsning. Du skal derfor have annulleret eller forhandlet alle aftaler ned, hvor det var muligt. Læs mere i ansøgningsvejledningens ‘Bilag 2 – Tabsbegrænsning’.
Vær opmærksom på, at der i ansøgningen om kompensation i arrangørordningen ikke er mulighed for at medtage moms, hvis du er momsregistret.
Du kan ikke søge om kompensation til:
Arrangementer med 350 deltagere eller derunder
Tabt overskud. Kompensationen må ikke bidrage til fortjeneste
Arrangementer, hvor din virksomhed ikke står som hovedansvarlig for planlægningen af arrangementet, dvs. hvis du er underleverandør
Omkostninger, som dækkes af virksomhedens forsikring
Omkostninger, som dækkes af andre offentlige midler (herunder andre kompensationsordninger)
Omkostninger, som du godt kunne have nedbragt som følge af aflysningen eller udskydelsen af arrangementet
Arrangementer, som er lukkede for offentlig deltagelse (fx firmaarrangementer eller medlemsarrangementer)
Arrangementer, som arrangeres af offentlige institutioner, fx kommuner
Arrangementer, som arrangeres af selvejende institutioner, der modtager mere end 50 % af deres driftsomkostninger fra statslige, regionale eller kommunale tilskud. Disse institutioner på kultur- og idrætsområdet henvises til Slots- og Kulturstyrelsens lignende ordning
Landsindsamlinger. Virksomheder, der ansøger om kompensation forbundet med landsindsamlinger, henvises til Slots- og Kulturstyrelsen kompensationsordning for landsindsamlinger
Som udgangspunkt skal du i én ansøgning samlet søge for alle dine arrangementer i perioden 6. marts 2020 til 31. december 2020. Der er dog mulighed for at ansøge ad flere omgange.
Sager indsendt under de tidligere bekendtgørelser vil blive behandlet med udgangspunkt i den nye bekendtgørelse – herunder de krav, der specifikt gør sig gældende for arrangementer beliggende i marts.
Vær opmærksom på, at der er et krav om revisorerklæring, hvis du samlet set ansøger for mere end 500.000 kr. Revisorerklæringen skal også omfatte tidligere ansøgninger, hvis du tidligere har søgt og modtaget kompensation fra arrangørordningen.
Nej, din revisor kan ikke ansøge ordningen på vegne af din virksomhed. Dette gælder også selvom revisoren har en fuldmagt til at agere på vegne af din virksomhed.
Når du logger ind for at ansøge ordningen, bliver der automatisk trukket en række oplysninger om din virksomhed. I den forbindelse vedkender du dig, at de indrapporterede oplysninger er korrekte. Derfor skal du anvende en NemID medarbejdersignatur for at ansøge om kompensation. Dette sikrer kontrol med, at den, der ansøger, har rettigheder til at handle på vegne af virksomheden.
Søger du kompensation for mere end 500.000 kr. skal din revisor medsignere ansøgningen. Revisor erklærer hermed, at informationerne i ansøgningen er korrekte og relevante for arrangementet, samt i overensstemmelse med det, revisor har påset.
Din virksomhed kan stadig ansøge og modtage kompensation selvom den er under rekonstruktion. Det skyldes, at din virksomhed formelt drives videre, omend i en omstruktureret form. Det er et krav, at din virksomhed i øvrigt opfylder betingelserne for at opnå kompensation.
Hvis din virksomhed har indsendt konkursbegæring før 9. marts 2020 og herefter søger kompensation antages det, at omsætningsnedgangen ikke skyldes coronavirus/covid-19, og ansøgningen vil derfor blive afvist.
Hvis din virksomhed har indsendt konkursbegæring efter den 9. marts 2020, antages det, at omsætningsnedgangen skyldes coronavirus/covid-19, og din ansøgning vil derfor blive behandlet på normal vis.
Arrangørordningen under den nuværende kompensationsperiode gælder kun for aflyste, udskudte eller væsentligt ændrede arrangementer i perioden fra 6. marts 2020 til og med 31. december 2020. Regeringen og støttepartierne har indgået politisk aftale om at forlænge arrangørordningen frem til 28. februar 2021. Når der er opnået EU-statsstøttegodkendelse for den forlængede periode, vil der blive åbnet for kompensationsansøgninger for større arrangementer.