Gå direkte til indhold

Kompensation for faste omkostninger fra 9. juli til 31. oktober 2020

Erhvervsstyrelsen

Målrettet kompensation for faste omkostninger er lukket

Ansøgningsfristen er overskredet, og det er ikke længere muligt at søge målrettet kompensation for faste omkostninger (perioden 9. juli 2020 til 31. oktober 2020)

Statsstøtte

EUs støtteregler har betydning for hvordan du skal søge og hvor meget du kan få. EUs regler om statsstøtte gælder alle kompensations-ordninger, der har til hensigt at hjælpe virksomheder igennem coronavirus/covid-19-pandemien.

Statsstøtten er underlagt de såkaldte ”Midlertidige rammebestemmelser for statslige foranstaltninger til støtte for økonomien under det nuværende covid-19-udbrud”, hvilket blandt andet betyder, at der er et loft over hvor meget kompensation en virksomhed må modtage. Da adgangen til EUs statsstøtte har forskellige formål, krav og støttelofter, kan man inddele EUs statsstøtte i fire områder, med hver deres særlige formål, krav og støttelofter: 1. Krisebestemmelser 2. Midlertidig tilskud for virksomheder med underskud i kompensationsperioden med højt loft (10 mio. euro) 3. Midlertidigt tilskud for virksomheder med eller uden underskud i kompensationsperioden med lavt loft (1.800.000 euro) 4. De minimis (kun relevant for kompensationsordning for stedbundne faste omkostninger)

Opdateret 25.02.2021